Contacte:
Apartat de correus, 114
08349 Cabrera de Mar
Tel. 672 673 760
correu@galerada.cat

    

publicacions

publicacions

traduccions

serveis editorials


Distribuïdora:
NUS DE LLIBRES





PVP 30,00 €
ISBN: 978-84-96786-48-6
164 pàgines en color
Tapa dura, tela i sobrecoberta
24 x 24 cm.
Primera edició: febrer 2013

La cuina dels cartells modernistes

Carles Gaig
David Heras
Daniel Giralt-Miracle

Dos cuiners de generacions diferents, Carles Gaig (del restaurant Gaig i la Fonda Gaig, Barcelona) i David Heras (del Balneari de Vichy Catalán, Caldes de Malavella), entaulen un diàleg culinari partint de trenta cartells modernistes escollits pel prestigiós crític d’art Daniel Giralt-Miracle. Es tracta de cartells propagandístics que contenen referències explícites a aliments. Seguint la tònica de la col·lecció de relacionar cuina i cultura (Entre llibres i fogons de Santi Santamaria, La cuina de la música de Joan Roca, Grans plats per a trenta obres mestres de la pintura de Xavier Pellicer), en aquesta ocasió les receptes de Carles Gaig i David Heras ens faran conèixer artistes modernistes de la talla de Ramon Casas, Alexandre de Riquer, Alphons Mucha, Antoni Utrillo, Rafael de Penagos, Leonetto Capiello o Xavier Nogués.

Crítica
La Gaseta - Diari de Sabadell - J.R. - David Heras y Carles Gaig publican un libro - 1/3/2012
Ràdio 4 - Directe 4.0 - 17/4/2013 - Entrevista a David Heras (escolta’l a partir del minut 28) TV3 - Els matins - 3/6/2013 - Cuina inspirada en cartells modernistes
Vilaweb Gastronomia - 31/12/2013 - Una recepta amb ostres per Cap d’Any
La Pilastra - desembre 2014 - Entrevista a David Heras

Quantitat:


PVP 30,00 €
ISBN: 978-84-96786-49-3
164 pàgines en color
Tapa dura, tela i sobrecoberta
24 x 24 cm.
Primera edició: febrer 2013

La cocina de los carteles modernistas

Carles Gaig
David Heras
Daniel Giralt-Miracle

Dos cocineros de generaciones distintas, Carles Gaig y David Heras, entablan un diálogo culinario partiendo de treinta carteles modernistas seleccionados por el prestigioso crítico de arte Daniel Giralt-Miracle. Se trata de carteles propagandísticos que contienen referencias explícitas a alimentos. Siguiendo la tónica de la colección de relacionar cocina y cultura (Entre llibres i fogons de Santi Santamaria, La cocina de la música de Joan Roca, Grandes platos para treinta obras maestras de la pintura de Xavier Pellicer), en esta ocasión las recetas de Carles Gaig y David Heras nos darán la oportunidad de conocer artistas modernistas de la talla de Ramon Casas, Alexandre de Riquer, Alphons Mucha, Antoni Utrillo, Rafael de Penagos, Leonetto Capiello o Xavier Nogués.

Crítica
La Gaseta - Diari de Sabadell - J.R. - David Heras y Carles Gaig publican un libro - 1/3/2012
Ràdio 4 - Directe 4.0 - 17/4/2013 - Entrevista a David Heras (escolta’l a partir del minut 28) PuntoGastronomia.com - 30/5/2013 - La cocina de los carteles modernistas

Quantitat:


PVP 30,00 €
ISBN: 978-84-96786-21-9
160 pàgines en color
Tapa dura, tela i sobrecoberta
Primera edició: novembre 2009

Grans plats per a trenta obres mestres de la pintura

Xavier Pellicer
Francesc Miralles
Francesc Guillamet
Salvador Garcia-Arbós

Grans plats per a trenta obres mestres de la pintura es tracta d’un llibre de cuina amb 31 receptes originals de Xavier Pellicer inspirades en 31 quadres, entre els més representatius de la història de la pintura universal: VAN GOGH, MIRÓ, LEONARDO DA VINCI, DALÍ, REMBRANDT, GOYA, ANGLADA CAMARASA, VELÁZQUEZ, TICIÀ, TÀPIES, BARCELÓ… Hi ha pintures que tenen una relació directa amb la cuina i el menjar, però n’hi ha d’altres que no. Així, tant el cuiner com el fotògraf Francesc GUILLAMET han hagut de crear una rèplica estètica als quadres triats pel solvent crític i historiador de l’art Francesc MIRALLES. Ha estat una experiència molt interessant. Jutgeu-ne els resultats.

Crítica
Vilaweb - M.S.- Llibres de vins i menges - 21/12/2009
Cocineros Urbanos - De la pintura al plato - 22/12/2009
Canal 33 - Ànima - 22/12/2009

El Punt - X. Gaillard - Xavier Pellicer converteix trenta pintures en plats de gurmet - 23/12/2009

Las Provincias - Xavier Pellicer crea platos a partir de 30 obras maestra de la pintura - 23/12/2009

El Mundo - Vanessa Graells- Lienzos de alta cocina - 23/12/2009
ADN - Xavier Pellicer crea platos a partir de 30 obras maestra de la pintura - 23/12/2009

Quantitat:


PVP 30,00 €
ISBN: 978-84-96786-22-6
160 páginas en color
Tapa dura, tela y sobrecubierta
Primera edición: noviembre 2009

Grandes platos para treinta obras maestras de la pintura

Xavier Pellicer
Francesc Miralles
Francesc Guillamet
Salvador Garcia-Arbós

Grandes platos para treinta obras maestras de la pintura es un libro de cocina con 31 recetas originales de Xavier Pellicer inspiradas en 31 lienzos, entre los más representativos de la historia de la pintura universal: VAN GOGH, MIRÓ, LEONARDO DA VINCI, DALÍ, REMBRANDT, GOYA, ANGLADA CAMARASA, VELÁZQUEZ, TIZIANO, TÀPIES, BARCELÓ… Hay pinturas que tienen una relación directa con la cocina y la comida, pero hay otras que no. Así, tanto el cocinero como el fotógrafo Francesc GUILLAMET tuvieron que crear una réplica estética a los cuadros seleccionados por el solvente crítico e historiador del arte Francesc MIRALLES. Ha resultado una experiencia muy interesante y, para el lector, muy gratificante.

Crítica
Cocineros Urbanos - De la pintura al plato - 22/12/2009
Las Provincias - Xavier Pellicer crea platos a partir de 30 obras maestra de la pintura - 23/12/2009
El Mundo - Vanessa Graells- Lienzos de alta cocina - 23/12/2009
ADN - Xavier Pellicer crea platos a partir de 30 obras maestra de la pintura - 23/12/2009

Quantitat:


PVP 33,00 €
ISBN: 978-84-96786-17-2
158 pàgines en color
Tapa dura, tela i sobrecoberta
Primera edició: novembre 2008

Deu menús per a un concert
La cuina de la música

Joan Roca
Antoni Besses
Jaume Cabré
Salvador Garcia-Arbós
Francesc Guillamet
Jordi Maluquer

Joan Roca ens convida a assistir a un seguit d’àpats ben singulars, en què la gastronomia i la música van de bracet. Deu menús per a un concert és un llibre amb deu àpats pensats a partir de deu fragments musicals de Bach, Haydn, Mozart, Beethoven, Rossini, Verdi, Saint-Saëns, Puccini, Mahler i Toldrà. Es tracta de fragments que, d’una manera directa o indirecta, tenen relació amb la cuina.

Les òperes ens han donat la major part de material. Hem triat també fragments musicals clarament al·lusius que no són òpera però que ens permeten de contemplar un fris històric que pot anar des de la primeria del segle XVIII fins als nostres dies. Aquesta música pot inspirar plats determinats o, si més no, lligar amb alguns de tradició culinària similar.

D’altra banda, el pianista Antoni Besses ens ofereix deu improvisacions lliures a partir dels fragments escollits. Són gairebé setanta minuts de música que representen una bona aportació a la música contemporània i, a través dels quals, el lector assaborirà els quaranta plats que Joan Roca li proposa.

Crítica
Avui 21/11/2008
Vilaweb - El Punt 25/11/2008
TV3 - El Club 1/12/2008
La Vanguardia - Magazin - Carme Casas 7/12/2008
Vilaweb - Especial llibres de regal 23/12/2008
Catalunya Música - Blog de nit 24/12/2008
Vilaweb - M.S.- Llibres de vins i menges - 21/12/2009

Quantitat:


PVP 33,00 €
ISBN: 978-84-96786-18-9
158 páginas en color
Tapa dura, tela y sobrecobuierta
Primera edición: noviembre 2008

Diez menús para un concierto
La cocina de la música

Joan Roca
Antoni Besses
Jaume Cabré
Salvador Garcia-Arbós
Francesc Guillamet
Jordi Maluquer

Autor: Joan Roca (Gerona 1964). Es cocinero y regenta el famoso restaurante EL CELLER DE CAN ROCA de Gerona, con 2 estrellas Michelin, al lado de su hermano Josep (sala y sommelier) y Jordi (postres). Se trata de uno de los valores más consolidados de la cocina catalana después de Ferran Adrià, Santi Santamaria y Carme Ruscalleda.
Contenido: Diez menús para un concierto: la cocina de la música se trata de un libro de cocina con 40 recetas originales de Joan Roca inspiradas en 10 fragmentos de la gran música occidental: BACH, HAYDN, MOZART, BEETHOVEN, ROSSINI, VERDI, SAINT-SAËNS, PUCCINI, MAHLER y TOLDRÀ. Estos fragmentos tienen una relación directa o indirecta con la cocina y la comida.
El gran pianista ANTONI BESSES ha creado especialmente para el libro la obra pianística Cubiertos de música, con diez improvisaciones libres a partir de los fragmentos. Encontraréis el CD en el interior.

Crítica
El Periódico - GPS- Pau Arenós 5/12/2008

Quantitat:


PVP 30,00 €
ISBN: 84-934164-4-4
Primera edició: octubre del 2005
184 pàgines en color

Santi Santamaria
entre llibres i fogons
Trajecte gastronòmic per les millors obres de la literatura catalana
De Verdaguer fins avui


Textos de Vicenç Villatoro, Josefina Salord i Ripoll i Assumpta Miralpeix

Santi Santamaria ens convida a acompanyar-lo en un trajecte entre llibres i fogons, per la literatura i la gastronomia, aprofitant l’avinentesa del centenari de l’edició de Sol·litud de Víctor Català (pseudònim de Caterina Albert), un llibre que dotà de prestigi la nostra literatura quan tot just encarava l’inici del segle XX — un segle que la literatura catalana ha clos brillantment i amb prou impuls per a assolir les fites més altes al segle XXI, tot just encetat—. Entre els diversos mèrits d’aquesta escriptora escalenca, hi ha la passió que transmet pels plats de la nostra cuina.

Santi Santamaria entre llibres i fogons és un trajecte a través de cinquanta-cinc títols—que van de Canigó, de Jacint Verdaguer, a Pa negre, d’Emili Teixidor—que han marcat la nostra literatura contemporània. Es tracta d’un trajecte cronològic en què el lector podrà fer un ‘tast literari’ de cadascuna de les obres escollides, a través d’un fragment on apareix un plat, i alhora un ‘tast culinari’, a través de la recepta que ens proposa Santi Santamaria, un dels cuiners més importants del món.

Crítica
Avui - Maria Favà - 23/11/2005
La Vanguardia - Justo Barranco 23/11/2005
El Punt- Salvador Garcia-Arbós - 27/11/2005
La Vanguardia - Anton M. Espadaler - 24/12/2005
Enjòlit - desembre del 2005
Vilaweb - M.S.- Llibres de vins i menges - 21/12/2009

Quantitat:



El vostre cistell  


Loading