Contacte:
Apartat de correus, 114
08349 Cabrera de Mar
Tel. 672 673 760
correu@galerada.cat

    

publicacions

publicacions

traduccions

serveis editorials


Distribuïdora:
NUS DE LLIBRES



Carles Gaig i Framis

(Barcelona 1948). És xef del restaurant Gaig (a l’Hotel Cram) i de la Fonda Gaig al barri de l’Eixample de Barcelona, del restaurant Porta Gaig a la T1 de l’aeroport de Barcelona i, amb el seu amic Nandu Jubany, és responsable de l’oferta gastronòmica de l’Sport Hotel Hermitage & Spa d’Andorra. Va néixer al barri d’Horta voltat de fogons, en una família dedicada des del 1869 a la cuina, en l’anomenada Taverna d’en Gaig, on rebé una gran influència de la besàvia i de la mare, que amb tanta cura aplica en les receptes clàssiques. Es relacionà amb els cuiners francesos Paul Bocuse i Freddy Girardet i els cuiners bascos Juan Mari Arzac i Patxi Quintana, entre altres. El seu interès a unir la tradició i la innovació el portà a renovar l'any 1989 el seu restaurant tradicional, el qual esdevingué, encara a Horta, el Restaurant Gaig i obtingué una estrella Michelin el 1993. Al Restaurant Gaig, obert el 2004, treballa la fusió de la cuina d’avantguarda i la de mercat; a la Fonda Gaig, obert el 2008, es dedica a la recuperació de receptes tradicionals de la cuina catalana; a Porta Gaig, obert el 2010, ofereix la seva cuina de sempre adaptada a les necessitats de temps del viatger; i a l’Sport Hotel Hermitage & Spa, d’ençà del 2011, fa cuina a partir dels productes de l’entorn, en especial els naturals i autòctons del Pirineu.

Obres publicades per Galerada

La cuina dels cartells modernistes, 2013. Col·lecció Grans cuiners




El vostre cistell  


Loading