• D’un lloc a l’altre de Ramon Farrés

Amb els anys els viatges esdevenen un sol viatge, es barregen els llocs i els moments i només ens en resten sensacions, visions i esgarrifances que el record ens endreça d¹una manera diferent de com ens han arribat realment.
Ramon Farrés, professor universitari de traducció i poeta, en aquest D’un lloc a l’altre té la lucidesa de desbaratar l’ordre cronològic del seu deambular pel món. El lector podrà percebre que no es tracta d’un viatger erràtic, sinó que la vida l’ha dut —o ell mateix s'ha deixat dur — a llocs diferents. I l’important no és l’indret on en tal data ha estat, sinó què ha percebut en cada situació i amb cada persona. Els llocs, doncs, podrien ser intercanviables, com també ho podrien ser les coordenades temporals: Berlín, Udine, Benako, Altafulla, Zanzíbar, Delfos, Alacant, Nàpols, Venècia, el llac Tanganyika, Regensburg, Capri, Tarragona, Amsterdam, Dar Es Salam, Viena, Dénia, Atenes, Munic, Tripití, Palerm, Micenes, Trieste, Frankfurt, la Vall dels Reis...
Ramon Farrés ens proposa un ordre que té molt a veure amb la manera abstreta com aconsegueix viure les situacions, però també ens dóna, en cada fragment, la clau que ens ha de permetre de reconstruir, si ens lleu, les peces soltes del periple.


PVP 14,00 €
ISBN: 84-934164-01
Primera edició: desembre del 2004

Ramon Farrés

(Manlleu, Osona, 1962) és llicenciat en filologia clàssica i doctor en traducció. Ha treballat de corrector-redactor al Parlament de Catalunya, de corresponsal del diari Avui a Berlín i de traductor-redactor al canal de televisió Deutsche Welle TV. Des del 1995 dóna classes de traducció de l’alemany a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat membre dels consells de redacció de les revistes Clot (Vic) i Tranvía (Berlín), i ho és encara de Quaderns: Revista de Traducció (Bellaterra). Ha traduït Jules Verne, Dino Buzzati, Thomas Bernhard, Werner Schwab i Bertolt Brecht, entre altres. Té publicats un llibre de poemes, Trenta-set poemes en forma de finestra (Cafè Central-Eumo, 1997), un de proses, Vint dies de febrer i març (Emboscall, 1999), i un de narracions, Iste mundus furibundus (Emboscall, 2001), a banda d’una gran quantitat de textos esparsos en revistes com Reduccions, Revista de Catalunya, El Pou de Lletres, Els Marges o Alga , i l’antologia Barcelona, 60 poemes des de la ciutat (Eumo, 2004).

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

D’un lloc a l’altre de Ramon Farrés

  • Product Code: Narrativa
  • Availability: In Stock
  • 14.00€

  • Ex Tax: 13.46€