• Ball de bastons d'Edgar Illas

Ball de bastons narra la història d’un noi, fill de pare americà i mare catalana (de la comarca de la Garrotxa), que passa una temporada a Sant Privat d’en Bas. Allí es fa amic del carnisser del poble, però també viu una aventura tòrrida amb la seva dona, a qui fa classes particulars d’anglès. La situació és, com a mínim, arriscada: entre el diccionari d’anglès i el trinxant.
Segons l’autor: «L’interès de la novel·la potser rau en les converses amb el carnisser, en les escenes d’un sexe 100 % garrotxí però que alhora ja està plenament globalitzat i en algunes divagacions. L’obra vol retratar el nou món rural o rerepaís construït a partir de les indústries del turisme, el paisatge i, sobretot, la carn de porc. Si bé l’obra mostra un país devastat per la suburbanització i el capitalisme financer, també vol mantenir oberta la possibilitat d’una força tel·lúrica que arrela la gent a la terra. La novel·la continua una línia d'investigació iniciada per La punyalada de Marià Vayreda i descriu les tensions entre el que és global i el que és local, entre l’idil·li aparent i la violència latent, entre la Garrotxa, terra d'acolliment turístic i el caràcter esquerp natural i inicial dels garrotxins.»


PVP 15,00 €
ISBN: 978-84-96786-69-1
172 pàgines
Relligat: rústica amb ales
Format: 21 × 13,5 cm
Primera edició: novembre 2014


Edgar Illas


Edgar Illas i Arau (Olot, la Garrotxa, 1975) és llicenciat en teoria de la literatura i literatura comparada (Universitat Autònoma de Barcelona, 1999) i doctor en estudis romànics (Duke University, EUA, 2007). És professor d’estudis catalans a la Indiana University, de Bloomington (EUA). És autor de la novel·la El gel de bany sobre l’esponja (Columna, 2003) i de l’assaig Thinking Barcelona: Ideologies of a Global City (Liverpool University Press, 2012). És col·laborador habitual al diari El Punt Avui.


Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

Ball de bastons d'Edgar Illas

  • Product Code: Narrativa
  • Availability: In Stock
  • 15.00€

  • Ex Tax: 14.42€