• La vida dins els ulls de Carles Cortés

La vida dins els ulls és un relat d’ambientació històrica sobre el poble jueu. Com afirma el mateix autor: “Amb un estil senzill i directe, he intentat construir una història doble amb dos personatges masculins que cerquen el perquè de la seua existència. He treballat en aquesta novel·la des del 2011, sense pressa però sense pausa, en un relat que potser és el més ambiciós que mai he tingut com a escriptor.” La novel·la esdevé un trencaclosques on cada peça quadra per construir un projecte vital i personal en una de les novel·les més íntimes i personals de l’autor. Galerada que ja havia reeditat la novel·la de Cortés Els silencis de Maria.

De ben petit, Nathan travà amistat amb el veí del pis de dalt, Samuel van der Sloot, un holandès amb un passat enigmàtic, un fugitiu de l’holocaust nazi. En morir Samuel, Nathan troba El quadern blau, la transcripció d’un document del segle XV que narra en primera persona les vicissituds d’un jove jueu per la Mediterrània, de Constantinoble fins a Eivissa. A mesura que avança la lectura d’aquest document, Nathan ens explica la fugida per Europa, d’Amsterdam a Alcoi, del seu veí Samuel i els escenaris que de gran volgué tornar a visitar com a catarsi personal. És així com la persecució del poble jueu, en dos moments de la història que semblen confluir, fa que Nathan descobreixi l’enigma de la seva pròpia existència.

PVP 16,50 €
ISBN: 978-84-96786-80-6
296 pàgines
Relligat: rústica amb ales
Format: 21 × 13,5 cm
Primera edició: febrer 2018

Carles Cortès i Orts

Nasqué a Alcoi (l’Alcoià) 1968, és doctor en filologia catalana, on és professor titular de literatura catalana contemporània. Actualment, és vicerector de cultura, esports i política lingüística de la Universitat d’Alacant. Ha publicat diverses novel·les: Veu de dona (2001), Marta dibuixa ponts (2003), Els silencis de Maria (2008) i Sara, la dona sense atributs (2010). També és autor dels relats fantàstics La clau que obria tots els panys (2015) i El retorn dels llops marins (2016). És autor de diverses peces teatrals, com Veu de dona, Silencis, La dona sense atributs, Fets de rei i La joia. Ha dut a terme també diverses antologies sobre escriptores catalanes contemporànies i monografies sobre pintura i literatura.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

La vida dins els ulls de Carles Cortés

  • Product Code: Narrativa
  • Availability: In Stock
  • 16.50€

  • Ex Tax: 15.87€