• Escrits sobre la filosofia catalana de Jordi Sales

L’existència d’una filosofia catalana ha estat reiteradament i interessadament posada en qüestió. S’ha volgut diluir la nostra filosofia dins el pensament hispànic o, simplement, presentar-la com a mera receptora o divulgadora dels corrents filosòfics europeus, sense capacitat per a aportar res al pensament europeu. Unes altres vegades s’ha volgut cenyir a les elucubracions superficials, per exemple, d’un Eugeni d’Ors o a determinades obres menors de Ferrater Móra.
El que fa Jordi Sales és llegir alguns autors, com Pere Coromines o Jaume Serra i Húnter, i demostrar que han fet aportacions de molt de pes a la nostra cultura.

PVP 18,00 €
ISBN: 978-84-96786-87-5
208 pàgines
Relligat: rústica amb ales
21 × 13,5 cm
Primera edició: desembre 2018

Jordi Sales

Jordi Sales i Coderch (Barcelona, 1943) és doctor en filosofia per la Universitat de Barcelona - amb una tesi doctoral centrada en la fenomenologia de Husserl - i professor del Departament de Filosofia Teorètica i Pràctica d’aquesta mateixa universitat. Ha estat degà de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona.
Ha estat promotor de diverses iniciatives nacionals a l’entorn de l’estudi i el debat del pensament i de la formació, com ara el Grup d’Estudis Nacionalistes, els Col·loquis de Vic, l’editorial Barcelonesa d’Edicions i la Fundació Relleu. Ha publicat estudis sobre Descartes, Heidegger, Leo Strauss, Plató i diverses figures del pensament català. Ha exposat la seva doctrina de la racionalitat humana en el llibre Coneixement i situació (1990). Cal destacar també els seus dos volums d’Estudis sobre el pensament platònic (1992 i 1998).
Ha estat coeditor de l’Anuari de la Societat Catalana de Filosofia i president de la Societat Catalana de Filosofia (Institut d’Estudis Catalans) des del 1989 al 2001. Ha estat president de la Universitat Catalana d’Estiu del 2009 al 2013.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

Escrits sobre la filosofia catalana de Jordi Sales

  • Product Code: Assaig
  • Availability: In Stock
  • 18.00€

  • Ex Tax: 17.31€