• Canadà divisible: L’autodeterminació al Quebec de Salvador Morera i Josep Sort

Aquest llibre fa una aportació ben significativa: no hi valen arguments jurídics, de dret comparat o dret internacional per a negar el dret a l’autodeterminació. Mirem com ens ho mirem i amb tota la documentació, el llibre ens mostra com el dret a l’autodeterminació a escala mundial té un abans i un després de l’informe de 1998 de la Cort Suprema del Canadà. Que una instància judicial com aquesta — amb les condicions que es vulguin — reconegui el dret a la secessió d’una província, té una transcendència evident.

Quebec no és Catalunya, certament; però, així com nosaltres som referent europeu i internacional en algunes coses, és innegable que el Quebec ho és en altres, i especialment en el terreny que ens ocupa: el dret. A més, en algunes qüestions, no som tan lluny el Quebec de Catalunya. En canvi, és justament l’actitud diferent del Canadà i d’Espanya en relació a la respectiva plurinacionalitat allò que es posa en relleu en aquestes pàgines.

PVP 14,00 €
ISBN: 84-932254-7-9
Primera edició: octubre 2002

Salvador Morera i Tanyà

(Taradell, Osona, 1962), és president de l’Associació Catalunya-Quebec. És secretari de l’ajuntament. Ha estat diputat al Parlament de Catalunya del 1992 al 1999. Autor d’articles sobre el Quebec i de política general en la premsa comarcal i nacional. Des de fa molts anys ha mantingut contactes permanents amb el Quebec. Col•laborador del Partit Quebequès a Europa.

Josep Sort i Jané

(Barcelona, 1964), és doctor en ciències polítiques i de l’administració, magister en anàlisi política i llicenciat en ciències polítiques i sociologia i història contemporània. És professor de la Facultat de Comunicació Blanquerna (Universitat Ramon LLull). Ha estat investigador a la Universitat del Quebec (Montréal) i a la York University (Ontario). Col•laborador en diversos mitjans de comunicació com a especialista en la qüestió, ha escrit diversos llibres de política canadenca i quebequesa. És membre de l’Associació Internacional d’Estudis Quebequesos i la Societat Quebequesa de Ciència Política. A Catalunya és el vicepresident de l’Associació Catalunya-Quebec i secretari de la Fundació General Moragues. També fou fundador i president del Bloc d’Estudiants Independentistes (BEI).

Abreviatures utilitzades, pàgina 8

Presentació
per l’Associació Catalunya-Quebec, pàgina 11

Quebec: l’autodeterminació tranquil•la
per Salvador Morera, pàgina 15

El nacionalisme quebequès: realitat i reptes
per Josep Sort, pàgina 71

Documents, pàgina 131
Informe de la Cort Suprema del Canadà, pàgina 133
Llei C-20, pàgina 209
Llei núm. 99, pàgina 215

Adreces electròniques d’interès, pàgina 221


Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

Canadà divisible: L’autodeterminació al Quebec de Salvador Morera i Josep Sort

  • Product Code: Assaig
  • Availability: In Stock
  • 14.00€

  • Ex Tax: 13.46€