• La poesia dramàtica de Josep Maria de Sagarra: les veus de la terra de Josep Miquel Sobrer

És el primer llibre dedicat a estudiar TOT el teatre del gran escriptor Josep Maria de Sagarra (1894-1961). És l’únic llibre que ha aparegut en ocasió dels 50 anys de la seva mort. Sagarra ha gaudit sempre d’una gran popularitat com a poeta i com a dramaturg (al llibre s’analitzen les seves 52 obres). Encara ara, cada vegada que hi ha una reposició d’una obra teatral seva, s’exhaureixen les entrades. L’interès del llibre és que per primera vegada s’expliquen les claus del seu èxit, però remarcant també quins punts febles té el seu teatre, al costat de les virtuts.

PVP 20,00 €
ISBN: 978-84-96786-41-7
184 (text) + 32 (color) = 216 pàgines
Relligat: en rústica, amb solapes
21 × 13,5 cm
Primera edició: setembre 2011

Josep Miquel Sobrer


(Barcelona 1944), llicenciat en filologia romànica per la Universitat de Barcelona, començà a arrossegar-se pels campus universitaris americans a finals dels anys seixanta (es doctorà a la Universitat d’Oregon), i encara s’hi aguanta (és professor de català i castellà a la Universitat d’Indiana). És coeditor de la Catalan Review (òrgan de la North American Catalan Society). Durant les estones que li deixa lliure guanyar-se la vida i perdre el temps, es dedica a escriure amb l’esperança de poder arribar a esbrinar algun dia quin és el prefix que més escau a les versions que plomeja: aversions, conversions, inversions, malversions, perversions, reversions... Entre altres papers ha publicat
El llibre dels oracles (1988) i diversos estudis acadèmics sobre literatura catalana. Ha exercit de traductor, amb versions al català de John Donne, H.G. Wells, Mervyn Peake i Sylvia Plath, entre altres; i a l’anglès de diversos autors catalans. La seva traducció més recent ha estat la versió anglesa de Mirall trencat (A Broken Mirror) de Mercè Rodoreda (University of Nebraska Press, 2006). Ha escrit assaigs per al diari The Herald Times, de la ciutat on viu, i col·labora a la ràdio wfhb amb una columna setmanal.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

La poesia dramàtica de Josep Maria de Sagarra: les veus de la terra de Josep Miquel Sobrer

  • Product Code: Assaig
  • Availability: In Stock
  • 20.00€

  • Ex Tax: 19.23€