• Diez menús para un concierto. La cocina de la música de Joan Roca

Autor: Joan Roca (Gerona 1964). Es cocinero y regenta el famoso restaurante EL CELLER DE CAN ROCA de Gerona, con 2 estrellas Michelin, al lado de su hermano Josep (sala y sommelier) y Jordi (postres). Se trata de uno de los valores más consolidados de la cocina catalana después de Ferran Adrià, Santi Santamaria y Carme Ruscalleda.
Contenido: Diez menús para un concierto: la cocina de la música se trata de un libro de cocina con 40 recetas originales de Joan Roca inspiradas en 10 fragmentos de la gran música occidental: BACH, HAYDN, MOZART, BEETHOVEN, ROSSINI, VERDI, SAINT-SAËNS, PUCCINI, MAHLER y TOLDRÀ. Estos fragmentos tienen una relación directa o indirecta con la cocina y la comida.
El gran pianista ANTONI BESSES ha creado especialmente para el libro la obra pianística Cubiertos de música, con diez improvisaciones libres a partir de los fragmentos. Encontraréis el CD en el interior.

Primera edición: noviembre 2008
Tapa dura, tela y sobrecubierta

158 páginas en color
ISBN: 978-84-96786-18-9
PVP 33,00 €

Joan Roca i Fontané

(Girona 1964) és el cuiner d’El Celler de Can Roca de Girona. S’ha format professionalment al restaurant familiar dels pares, Can Roca, i acadèmicament a l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona.

D’ençà del 1986 dirigeix el seu restaurant, El Celler de Can Roca, al costat dels seus germans, Josep a la sala i Jordi a les postres.

Ha guanyat diversos premis, entre els quals destaquen: el Diploma Mèrit Turístic de la Generalitat de Catalunya, el premi estatal de gastronomia al millor cap de cuina atorgat per l’Academia Española de Gastronomía i el premi al millor cuiner de l’any atorgat per la guia Lo Mejor de la Gastronomía.

Té dues estrelles a la guia Michelin.

Antoni Besses

(Barcelona 1945) és pianista, compositor, director d’orquestra i pedagog. Estudià al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, amb Joan Gibert i Camins, Joaquim Zamacois i Joan Massià. A París, treballà amb Pierre Sancan i Olivier Messiaen i, a Anvers, amb Frederic Gevers. També ha col·laborat i ha rebut consells de Guido Agosti, Alicia de Larrocha, Vlado Perlemuter, Alberto Ginastera, sense oblidar el nostre insigne compositor Frederic Mompou. Ha actuat a les més destacades sales d’Europa i d’arreu del món. Actualment és membre del Grup Expressionista juntament amb Iwona Burzyñska (violí), Lito Iglesias (violoncel) i Larry Passin (clarinet).

Amb una recerca aprofundida sobre l’obra de Bach, ha marcat amb el seu estudi i visió personal obres tan cabdals com El clavecí ben trempat (integral) i les Variacions Goldberg, obra que ha tocat més de quaranta vegades en públic i de la qual és considerat un dels millors intèrprets, ara enregistrada en cd per Edicions Moraleda. Cal destacar també uns altres enregistraments remarcables: Blancafort (integral), Falla (integral), Mompou (integral), Brahms, Franck, Granados, Schubert, Turina i Villalobos, a més d’obres pròpies.

Catedràtic al Conservatori de Barcelona des de fa molts anys, ha estat professor a l’ESMUC durant sis anys, amb una intensa activitat docent que el porta a impartir nombroses masterclasses i conferències: Madrid (Conservatori Superior), Varsòvia (Acadèmia Chopin), Québec (Facultat de Música), Kuhmo (Festival Internacional de Música).

Jaume Cabré

(Barcelona 1947) és escriptor i membre de l’Institut d’Estudis Catalans. Ha publicat, entre altres obres, les novel·les La teranyina (1984), Fra Junoy o l’agonia dels sons (1984), Senyoria (1991), L’ombra de l’eunuc (1996) i Les veus del Pamano (2004). Les seves novel·les han estat traduïdes a una dotzena de llengües. Ha rebut cinc vegades el premi Crítica «Serra d’Or» (1981, 1985, 1991, 1997, 2001), tres vegades el premi de la Crítica Catalana (1985, 1997, 2005), la Lletra d’Or (1997) i molts altres premis com el Sant Jordi, el Prudenci Bertrana o el Joan Crexells.

Salvador Garcia-Arbós

(Besalú, Garrotxa, 1962) estudià enginyeria tècnica agrícola, però la feina de pagès anava tant de recules que s’hagué d’aixoplugar al periodisme. És fundador de Ràdio Besalú i redactor d’El Punt des del 1987. Crític de publicacions gastronòmiques a Presència, és col·laborador de Descobrir Cuina i escriu sobre temes etnogastronòmics de les revistes bianuals Gavarres i Garrotxes. És coautor del llibre Del volcà a la taula: Els fesols de Santa Pau. És autor del Llibre de l’allioli. És autor del llibre La cuina empordanesa de les mestresses de Peralada.

Francesc Guillamet

(Figueres, Alt Empordà, 1956) és fotògraf. Treballa habitualment amb els cuiners Joan Roca, Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Xavier Sagristà i el pastisser Paco Torreblanca.

Jordi Maluquer

(Barcelona 1935) és escriptor i periodista. Ha estat director del diari Avui, director general de música, teatre i cinema de la Generalitat de Catalunya i president de la Comissió Artística del Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Membre del consell rector de L’Auditori i l’OBC, actualment exerceix la crítica musical al diari El Punt i les publicacions Revista Musical Catalana i El Ciervo, a més de coordinar l’espai de música clàssica del programa La Primera Pedra a l’emissora RAC 1.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

Diez menús para un concierto. La cocina de la música de Joan Roca

  • Product Code: Grans cuiners
  • Availability: In Stock
  • 33.00€

  • Ex Tax: 31.73€