• La cuina dels cartells modernistes de Carles Gaig

Dos cuiners de generacions diferents, Carles Gaig (del restaurant Gaig i la Fonda Gaig, Barcelona) i David Heras (del Balneari de Vichy Catalán, Caldes de Malavella), entaulen un diàleg culinari partint de trenta cartells modernistes escollits pel prestigiós crític d’art Daniel Giralt-Miracle. Es tracta de cartells propagandístics que contenen referències explícites a aliments. Seguint la tònica de la col·lecció de relacionar cuina i cultura (Entre llibres i fogons de Santi Santamaria, La cuina de la música de Joan Roca, Grans plats per a trenta obres mestres de la pintura de Xavier Pellicer), en aquesta ocasió les receptes de Carles Gaig i David Heras ens faran conèixer artistes modernistes de la talla de Ramon Casas, Alexandre de Riquer, Alphons Mucha, Antoni Utrillo, Rafael de Penagos, Leonetto Capiello o Xavier Nogués.


PVP 30,00 €
ISBN: 978-84-96786-48-6
164 pàgines en color
Tapa dura, tela i sobrecoberta
24 x 24 cm.
Primera edició: febrer 2013

Carles Gaig i Framis

(Barcelona 1948). És xef del restaurant Gaig (a l’Hotel Cram) i de la Fonda Gaig al barri de l’Eixample de Barcelona, del restaurant Porta Gaig a la T1 de l’aeroport de Barcelona i, amb el seu amic Nandu Jubany, és responsable de l’oferta gastronòmica de l’Sport Hotel Hermitage & Spa d’Andorra. Va néixer al barri d’Horta voltat de fogons, en una família dedicada des del 1869 a la cuina, en l’anomenada Taverna d’en Gaig, on rebé una gran influència de la besàvia i de la mare, que amb tanta cura aplica en les receptes clàssiques. Es relacionà amb els cuiners francesos Paul Bocuse i Freddy Girardet i els cuiners bascos Juan Mari Arzac i Patxi Quintana, entre altres. El seu interès a unir la tradició i la innovació el portà a renovar l'any 1989 el seu restaurant tradicional, el qual esdevingué, encara a Horta, el Restaurant Gaig i obtingué una estrella Michelin el 1993. Al Restaurant Gaig, obert el 2004, treballa la fusió de la cuina d’avantguarda i la de mercat; a la Fonda Gaig, obert el 2008, es dedica a la recuperació de receptes tradicionals de la cuina catalana; a Porta Gaig, obert el 2010, ofereix la seva cuina de sempre adaptada a les necessitats de temps del viatger; i a l’Sport Hotel Hermitage & Spa, d’ençà del 2011, fa cuina a partir dels productes de l’entorn, en especial els naturals i autòctons del Pirineu.

David Heras i Fayos

(Sabadell, el Vallès Occidental, 1978). És cap de cuina de l’Hotel Balneari Vichy Catalán, de Caldes de Malavella (la Selva) d’ençà de l’any 2011. Es forma a l’Escola Joviat de Manresa (el Bages) i té una dilatada experiència com a cap de cuina en restaurants del Pallars Sobirà i del Vallès Occidental. Ha estat cap de partida de carns del restaurant La Alquería, a l’hotel Hacienda Benazuza El Bulli (Sanlúcar la Mayor, Andalusia), i cap de la partida creativa, segon cap de cuina i cap del departament d’I+D del restaurant La Sirena (Petret, el Vinalopó Mitjà).

Daniel Giralt-Miracle

(Barcelona 1944). És crític d’art i historiador de l’art. És membre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi i de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València i de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando de Madrid. Fou el comissari de l’Any Internacional Gaudí (2002).

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

La cuina dels cartells modernistes de Carles Gaig

  • Product Code: Grans cuiners
  • Availability: In Stock
  • 30.00€

  • Ex Tax: 28.85€