• La cocina de los carteles modernistas de Carles Gaig y David Heras

Dos cocineros de generaciones distintas, Carles Gaig y David Heras, entablan un diálogo culinario partiendo de treinta carteles modernistas seleccionados por el prestigioso crítico de arte Daniel Giralt-Miracle. Se trata de carteles propagandísticos que contienen referencias explícitas a alimentos. Siguiendo la tónica de la colección de relacionar cocina y cultura (Entre llibres i fogons de Santi Santamaria, La cocina de la música de Joan Roca, Grandes platos para treinta obras maestras de la pintura de Xavier Pellicer), en esta ocasión las recetas de Carles Gaig y David Heras nos darán la oportunidad de conocer artistas modernistas de la talla de Ramon Casas, Alexandre de Riquer, Alphons Mucha, Antoni Utrillo, Rafael de Penagos, Leonetto Capiello o Xavier Nogués.


PVP 30,00 €
ISBN: 978-84-96786-49-3
164 pàgines en color
Tapa dura, tela i sobrecoberta
24 x 24 cm.
Primera edició: febrer 2013

Carles Gaig i Framis

(Barcelona 1948). És xef del restaurant Gaig (a l’Hotel Cram) i de la Fonda Gaig al barri de l’Eixample de Barcelona, del restaurant Porta Gaig a la T1 de l’aeroport de Barcelona i, amb el seu amic Nandu Jubany, és responsable de l’oferta gastronòmica de l’Sport Hotel Hermitage & Spa d’Andorra. Va néixer al barri d’Horta voltat de fogons, en una família dedicada des del 1869 a la cuina, en l’anomenada Taverna d’en Gaig, on rebé una gran influència de la besàvia i de la mare, que amb tanta cura aplica en les receptes clàssiques. Es relacionà amb els cuiners francesos Paul Bocuse i Freddy Girardet i els cuiners bascos Juan Mari Arzac i Patxi Quintana, entre altres. El seu interès a unir la tradició i la innovació el portà a renovar l'any 1989 el seu restaurant tradicional, el qual esdevingué, encara a Horta, el Restaurant Gaig i obtingué una estrella Michelin el 1993. Al Restaurant Gaig, obert el 2004, treballa la fusió de la cuina d’avantguarda i la de mercat; a la Fonda Gaig, obert el 2008, es dedica a la recuperació de receptes tradicionals de la cuina catalana; a Porta Gaig, obert el 2010, ofereix la seva cuina de sempre adaptada a les necessitats de temps del viatger; i a l’Sport Hotel Hermitage & Spa, d’ençà del 2011, fa cuina a partir dels productes de l’entorn, en especial els naturals i autòctons del Pirineu.

David Heras i Fayos

(Sabadell, el Vallès Occidental, 1978). És cap de cuina de l’Hotel Balneari Vichy Catalán, de Caldes de Malavella (la Selva) d’ençà de l’any 2011. Es forma a l’Escola Joviat de Manresa (el Bages) i té una dilatada experiència com a cap de cuina en restaurants del Pallars Sobirà i del Vallès Occidental. Ha estat cap de partida de carns del restaurant La Alquería, a l’hotel Hacienda Benazuza El Bulli (Sanlúcar la Mayor, Andalusia), i cap de la partida creativa, segon cap de cuina i cap del departament d’I+D del restaurant La Sirena (Petret, el Vinalopó Mitjà).

Daniel Giralt-Miracle

(Barcelona 1944). És crític d’art i historiador de l’art. És membre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi i de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València i de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando de Madrid. Fou el comissari de l’Any Internacional Gaudí (2002).

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

La cocina de los carteles modernistas de Carles Gaig y David Heras

  • Product Code: Grans cuiners
  • Availability: In Stock
  • 30.00€

  • Ex Tax: 28.85€