• Bibliografia de Catalunya Nord (1502-1999) de Dolors Serra i Kiel

Dolors Serra, bibliotecària del Centre de Documentació i Animació de la Cultura Catalana (Ajuntament de Perpinyà), ha aplegat els més de mil títols publicats en català a la Catalunya del Nord o per autors nord-catalans. Títols publicats malgrat una innoble, vergonyosa, indigna i abjecta interdicció d’utilitzar la llengua catalana — «dont l’usage répugne et est contraire à l’Honneur de la Nation Française» — establerta per la monarquia de Lluís XIV. Cal fer remarcar que França, ‘país dels drets de l’home, de la fraternitat, de la llibertat i de la igualtat’, no ha mai renegat aquest edicte infamant del 2 d’abril del 1700.
Revisant aquesta llarga i densa feina de Dolors Serra, hem pogut comprovar, repetides vegades, la voluntat deliberada, conscient i militant dels nostres autors septentrionals que, d’ençà del segle XVI, han cregut oportú de fer remarcar que els llibres es publicaven en «la nostra llengua catalana», en «la nostra llengua materna», en «la llengua vulgar, del poble, en la llengua del país», fins i tot quan els decrets oficials ho prohibien. Per això, i per moltes altres raons, els ciutadans dels Països Catalans han de guardar sempre present a l’esperit que no ha mai de ‘perdre el Nord’.
Per a posar encara més en relleu la publicació d’aquesta edició de la Bibliografia de la Catalunya Nord, hem volgut il·lustrar amb un màxim de cobertes i portades de llibres aquest inventari del nostre patrimoni editorial.
Cal dir, en interès dels bibliòfils o dels col·leccionistes, que aquest conjunt —que realment fa goig — no es troba, malauradament, en totalitat ni a casa de cap particular ni en la seu de cap entitat.

Coedició amb Terra Nostra

PVP 28,95 €
ISBN: 84-932254-9-5
Primera edició: 2002

SUMARI:

Presentació, pàgina 3

Pròleg, pàgina 5

Introducció, pàgina 10

LLIBRES PUBLICATS A CATALUNYA NORD 1502-1999, pàgina 21

LLIBRES D’AUTORS NORD–CATALANS PUBLICATS FORA DE CATALUNYA NORD 1659-1999, pàgina 97

TRADUCCIONS AL CATALÀ PUBLICADES FORA DE CATALUNYA NORD, pàgina 123

NÚMEROS MONOGRÀFICS DE REVISTES, pàgina 125

LA TEMÀTICA DE LA BIBLIOGRAFIA NORD-CATALANA, pàgina 133

GRÀFICS I INTERPRETACIÓ, pàgina 139

ÍNDEXS

Pseudònims i variants ortogràfiques dels noms d’autor, pàgina 148

Els autors i les seves obres, pàgina 150

Col·laboradors i autors col·lectius, pàgina 170

Títols, pàgina 178

Impressors i editors, pàgina 193

IL·LUSTRACIONS, pàgina 201

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

Bibliografia de Catalunya Nord (1502-1999) de Dolors Serra i Kiel

  • Product Code: Altres obres
  • Availability: In Stock
  • 28.95€

  • Ex Tax: 27.84€