• L’Univers d’Edmond Brazès (Obres completes)

La idea de reeditar l’obra completa d’Edmond Brazès, va sorgir, l’any 1993, a iniciativa de l’Escola de català de Ceret, entitat que es dedica a donar classes de català, quan conjuntament amb la Biblioteca Municipal de Ceret, participa en l’homenatge a Edmond Brazès pel centenari del seu naixement, i l’Enriqueta Balara amb fotos, documents i objectes que li deixa l’hereu del poeta, munta una exposició on vindran a llegir poemes joves del col·legi, de la universitat i adults de l’Escola. És tot un poble que ret homenatge al seu poeta desaparegut. Miquela Valls i Pere Verdaguer expressen la idea que siguin reeditades les seves obres perquè llevat dels Tres Ocells, editat per Terra Nostra, els altres llibres són exhaurits.
L’Escola de català intenta llavors de donar cos a la idea. El treball presentat aquí és el resultat d’una fructuosa i amical col·laboració entre l’Escola de català de Ceret, la revista Terra Nostra i les edicions Trabucaire.

Coedició amb Terra Nostra

PVP 25,00 €
ISBN: 84-932998-4-7
Primera edició: juliol 2003

Edmond Brazès

Amb quatre obres publicades, un poemari L’ocell de les cireres el 1957, proses costumistes Històries del veïnat el 1965, una fantasia teatral La neu el 1970 i records de guerra Els tres ocells el 1979, Edmond Brazès (1893-1980) passa per un autor «poc prolífic» més aviat tocatardà. Afegir-hi la plagueta La vie et l’œuvre de Mossèn Esteve Caseponce de 1948 i el floreig de poemes il•lustrats per en Miquel Arnaudiès Espigolada ça i enllà de 1979 no fa pas gaire més extensa ni primerenca l’obra d’aquell minyó de Ceret, pastat de lletra i música a qui «el sentiment d’obeir al desig paternal» féu «continuar l’ofici de barber», «la tradició dels Brazès».Introducció, pàgina 7

L’ocell de les cireres, pàgina 13

Històries de veïnat, pàgina 35

La neu i altres collites de la muntanya, pàgina 71

Els tres ocells, pàgina 111

Espigolada ça i enllà, pàgina 155

La vie et l’œuvre de mossèn Esteve Caseponce, pàgina 159

Obres disperses, pàgina 171

L’univers d’Edmond Brazès, pàgina 177


Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

L’Univers d’Edmond Brazès (Obres completes)

  • Product Code: Altres obres
  • Availability: In Stock
  • 25.00€

  • Ex Tax: 24.04€