• Cent anys de cooperativisme agrari a Sant Boi de Llobregat (1909-2009) de Joan MONTBLANC i LASAGA, Miquel RUIZ i CARRILLO, Agustí G. LARIOS i Jordi POMÉS i VIVES

Ben poques cooperatives arriben als cent anys de vida i aquest llibre explica la història dels cent anys d’existència de la cooperativa agrària de Sant Boi de Llobregat. Una cooperativa que ha viscut els trasbalsos de la nostra història i que s’ha hagut d’anar adaptant a les necessitats del mercat i a les possibilitats que el camp, els avenços tecnològics i la recerca agrària li oferia en cada moment. Al llibre es parla de la implantació gradual de la cooperativa i la col·laboració entre els socis, de les etapes d’esplendor de l’exportació dels productes agraris de Sant Boi i del Baix Llobregat, de les dificultats de tot ordre que al llarg de cent anys s’han hagut de superar col·lectivament per a poder continuar fent de pagès, com ho havien fet els pares i els avis. I tot això en una comarca, el Baix Llobregat, que ha estat fortament transformada amb processos d’industrialització i d’urbanització, que n’han reduït dràsticament la superfície agrícola.

PVP 20,00 €
ISBN  978-84-96786-31-8
Primera edició: 2010
228 ps.
Format: 22,5 x 22,8 cm
Enquadernació: rústica amb orelles

Joan Montblanc i Lasaga

el Prat de Llobregat, el Baix Llobregat, 1975. És llicenciat en història contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment treballa a l’Arxiu Municipal de Molins de Rei com a tècnic superior per la Diputació de Barcelona.

Miquel Ruiz i Carrillo

Sant Joan Despí, el Baix Llobregat, 1971. És llicenciat en història contemporània per la Universitat de Barcelona i caporal del cos de Mossos d’Esquadra.

Agustí G. Larios

El Ejido, 1968. És historiador i redactor de llibres de text. Llicenciat en geografia i història per la Universitat de Barcelona, és membre del Grup d’Estudis d’Història de la Cultura i dels Intel·lectuals (gehci) de la Universitat de Barcelona.

Jordi Pomés i Vives

Sant Pol de Mar, el Maresme, 1962. És professor d'història contemporània a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

Cent anys de cooperativisme agrari a Sant Boi de Llobregat (1909-2009) de Joan MONTBLANC i LASAGA, Miquel RUIZ i CARRILLO, Agustí G. LARIOS i Jordi POMÉS i VIVES

  • Product Code: Altres obres
  • Availability: In Stock
  • 20.00€

  • Ex Tax: 19.23€