• Qui va ser realment Carles Emili Montañès? Pearson, Cambó, March, Rotary Club, FECSA… de Joaquim Montclús

Carles Emili Montañès (Barcelona 1877 - Madrid 1974) ha estat fins ara un personatge desconegut per al públic, fins i tot per als historiadors, del qual teníem escasses notícies, però que el lligaven a figures i empreses importants: el Futbol Club Barcelona, l’enginyer nord-americà Dr. Pearson i la construcció dels embassaments al Pirineu per a produir electricitat per a la indústria (Barcelona Traction ‘la Canadenca’), els Ferrocarrils de Sarrià, l’inversor i adversari Dannie Heineman (aeg), l’empresari mallorquí Joan March, amb qui s’alià contra Francesc Cambó, el Rotary Club (Montañès en fou l’introductor a l’estat espanyol), el rei Alfons XIII, fecsa, el Cercle Català de Madrid… Entre moltes altres coses, l’any 1919 fou nomenat governador civil de Barcelona per a negociar amb els sindicats la fi de la vaga de la Canadenca i els aldarulls incontrolables que provocaven els obrers: d’aquesta negociació sorgí la jornada laboral de 8 hores, que s’implantà arreu del món.
Gràcies a documentació inèdita que trobà Joaquim Montclús podem oferir aquesta primera biografia completa, amb moltes sorpreses, de l’enginyer Carles Emili Montañès.

PVP 25,00 €

ISBN: 978-84-96786-02-8
316 pàgines
Relligat: rústica amb ales
Format: 22,8 × 16 cm
Primera edició: gener 2022

Joaquim Montclús i Esteban

(Calaceit, el Matarranya, 1957) és historiador, escriptor, periodista i activista cultural. Ha escrit una vintena de llibres. A Galerada, ha publicat anteriorment El Matarranya: Crònica de viatge (2012). Actualment és president de l’Associació Cultural del Matarranya.

Qui va ser realment Carles Emili Montañès? Pearson, Cambó, March, Rotary Club, FECSA… de Joaquim Montclús

  • Product Code: Assaig
  • Availability: In Stock
  • 25.00€

  • Ex Tax: 24.04€