• Les portes de la mort. La vida i la mort segons les tradicions bíbliques de Valentí Fàbrega i Escatllar

L’altra vida és un tema d’interrogants sense resposta fàcil. La denominada escatologia, que s’ocupa del destí humà després de la mort, ha estat sempre una de les matèries particularment controvertides. Al contrari dels continguts de fe, que el seu grau d’abstracció els manté allunyats de la consciència creient, les concepcions escatològiques afecten molt directament aquesta vida concreta i el sentit que li vulguem donar.
El llibre Les portes de la mort analitza fins a quin punt la doctrina de l’escatologia tradicional catòlica té un fonament bíblic. És una de tantes qüestions entorn de ‘l’altra vida’, però una de les decisives a l’hora de fer una revisió d’aquesta matèria perquè no és possible eliminar la sospita que hi ha hagut abusos per part de l’autoritat eclesiàstica, com ara la predicació de les penes eternes de l’infern. A més, cal tenir present que una gran part de l’Antic Testament ha estat ignorada per aquella innòcua Història Sagrada o l’actual Història de Salvació.


PVP 18,00 €
ISBN: 78-84-96786-51-6
212 pàgines
Relligat: rústica amb ales
Format: 19,2 × 13,3 cm
Primera edició: febrer 2022

Valentí FÀBREGA i ESCATLLAR

Valentí Fàbrega i Escatllar (Barcelona 1931) és filòleg i teòleg. Format com a jesuïta en filosofia i teologia, completà els estudis bíblics a la Facultat de Teologia Protestant de Heidelberg i amb el doctorat a la Universitat catòlica d’Innsbruck (1969). Després d’una breu docència a la Facultat de Teologia dels jesuïtes a Sant Cugat del Vallès, deixà la Companyia de Jesús i es traslladà a Colònia (Alemanya), on resideix. Ha exercit de catedràtic d’institut de llatí i religió catòlica durant més de vint anys. Ha publicat, entre altres obres, La herejía vaticana (1996). És col·laborador habitual a la revista mensual El Pregó.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha

Les portes de la mort. La vida i la mort segons les tradicions bíbliques de Valentí Fàbrega i Escatllar

  • Product Code: Assaig
  • Availability: In Stock
  • 18.00€

  • Ex Tax: 17.31€